Civil szervezetek

Irodánk fontos ügyfélkörét képezik a civil szektor képviselői az egyesületek és az alapítványok.

A civil szektor elnevezés egy gyakran használt, és pontosan nem körülhatárolható, - szigorú értelemben a jogban nem ismert kategória, - mely elsősorban a nem profitorientált, társadalmi szereplőket, szervezeteket tömöríti, akiket nem a gazdasági eredmények, hanem meghatározott célok motiválnak.

Ezen társadalmi szereplők különleges igényeinek és a speciális jogszabályi környezetnek megfelelően nyújtunk segítséget a működésük körében felmerülő jogi problémákra.

 

EGYESÜLETEK

Az egyesületek a társadalmi szervezeteknek a leggyakoribb formája. Demokratikus formában működő jogi személyiség, mely meghatározott célra, vagy célokra alakul. Volumenük és léptékük a baráti társaságok által létrehozott hobbi-köröktől egészen az országos jelentőségű érdekképviseleti szervezetekig terjedhet.

Segítséget nyújtunk a szervezet létrehozásában, módosításában, működés során felmerülő jogi problémák kezelésében, közgyűlések jogszerű lebonyolításában.

 

SPORTEGYESÜLETEK, E-SPORT EGYESÜLETEK

A sportegyesületek egyedi szabályozási környezetét és működését, a sportjog sajátosságait ismerve, hatékony partnerei vagyunk számos sport szervezetnek és neves clubnak.

A 21. század egyik újdonsága, hogy nagymértékben megnövekedett az e-sportok iránti kereslet. Irodánk alapította az egyik első e-sportra fókuszáló egyesületet, így jól ismerjük ezen ágazat sajátosságait.


VALLÁSI SZERVEZETEK, EGYHÁZAK

Irodánk komoly referenciákkal és tapasztalatokkal rendelkezik, egyházi és vallási szereplőkkel történő együttműködésben. Ezen speciális szervezetek egyedi igényeihez és szabályozási környezetéhez nem csak a megfelelő szakértelem, hanem jelentősségükhöz méltó hozzáállás és odafigyelés is szükséges.


ALAPÍTVÁNYOK

Az alapítvány legfontosabb jellemzője, hogy egy olyan meghatározott célra rendelt vagyontömeg, mely az alapítást követően az alapítótól elkülönül. Működtetését a kuratórium/kurátor végzi.

Tekintve, hogy a napi operatív működtetést a kezelő szerv, a kuratórium/kurátor végzi, eljárásának koordinálásához érdemes a jogi segítség igénybevétele. További fontos momentum a bevételek kezelésének, gazdálkodásának jogszerűsége, átláthatósága és az ezzel kapcsolatos jogszabályok betartása.

Blog

CINEFEST 2021

CINEFEST 2021

JTK&Partners | 2021.09.13.

Ügyvédi irodánk idén is kiemelt támogatója a hazai filmvilág legrangosabb eseményének, az immár tizenhetedik alkalommal megrendezésre kerülő CINEFEST Miskolc - nemzetközi filmfesztiválnak.

Részletek >
A véleményvezérek csoda fegyvere - avagy hogyan szervezzünk online nyereményjátékot?

A véleményvezérek csoda fegyvere - avagy hogyan szervezzünk online nyereményjátékot?

JTK&Partners | 2021.08.17.

Az online közösségi médiában mindannyian találkoztunk már nyereményjátékokkal vagy promóciókkal, amely alapján azt gondolhatnánk, követőink között egy ajándékot kisorsolni vagy egy új kampányt indítani pont annyira egyszerű, mintha egy bejegyzést tennénk közé oldalunkon. A nyereményjátékok jogi szabályozása ennél azonban árnyaltabb képet mutat.

Részletek >
JÁMBOR TÓTH KOLLÁTH Ügyvédi Iroda
Név *:
Telefon *:
Email *:
Probléma leírása: *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!