Civil szervezetek

Irodánk fontos ügyfélkörét képezik a civil szektor képviselői az egyesületek és az alapítványok.

A civil szektor elnevezés egy gyakran használt, és pontosan nem körülhatárolható, - szigorú értelemben a jogban nem ismert kategória, - mely elsősorban a nem profitorientált, társadalmi szereplőket, szervezeteket tömöríti, akiket nem a gazdasági eredmények, hanem meghatározott célok motiválnak.

Ezen társadalmi szereplők különleges igényeinek és a speciális jogszabályi környezetnek megfelelően nyújtunk segítséget a működésük körében felmerülő jogi problémákra.

 

EGYESÜLETEK

Az egyesületek a társadalmi szervezeteknek a leggyakoribb formája. Demokratikus formában működő jogi személyiség, mely meghatározott célra, vagy célokra alakul. Volumenük és léptékük a baráti társaságok által létrehozott hobbi-köröktől egészen az országos jelentőségű érdekképviseleti szervezetekig terjedhet.

Segítséget nyújtunk a szervezet létrehozásában, módosításában, működés során felmerülő jogi problémák kezelésében, közgyűlések jogszerű lebonyolításában.

 

SPORTEGYESÜLETEK, E-SPORT EGYESÜLETEK

A sportegyesületek egyedi szabályozási környezetét és működését, a sportjog sajátosságait ismerve, hatékony partnerei vagyunk számos sport szervezetnek és neves clubnak.

A 21. század egyik újdonsága, hogy nagymértékben megnövekedett az e-sportok iránti kereslet. Irodánk alapította az egyik első e-sportra fókuszáló egyesületet, így jól ismerjük ezen ágazat sajátosságait.


VALLÁSI SZERVEZETEK, EGYHÁZAK

Irodánk komoly referenciákkal és tapasztalatokkal rendelkezik, egyházi és vallási szereplőkkel történő együttműködésben. Ezen speciális szervezetek egyedi igényeihez és szabályozási környezetéhez nem csak a megfelelő szakértelem, hanem jelentősségükhöz méltó hozzáállás és odafigyelés is szükséges.


ALAPÍTVÁNYOK

Az alapítvány legfontosabb jellemzője, hogy egy olyan meghatározott célra rendelt vagyontömeg, mely az alapítást követően az alapítótól elkülönül. Működtetését a kuratórium/kurátor végzi.

Tekintve, hogy a napi operatív működtetést a kezelő szerv, a kuratórium/kurátor végzi, eljárásának koordinálásához érdemes a jogi segítség igénybevétele. További fontos momentum a bevételek kezelésének, gazdálkodásának jogszerűsége, átláthatósága és az ezzel kapcsolatos jogszabályok betartása.

Blog

A KARTELL

A KARTELL

JTK&Partners | 2021.11.22.

Aktuális cikkünkben röviden bemutatjuk a kartell történetét, a hazai és az európai szabályozását, továbbá szólunk a feladás és az önfeladás eszközéről, valamint két konkrét jogesetet is bemutatunk.

Részletek >
E-SPORT EGYESÜLETEK

E-SPORT EGYESÜLETEK

JTK&Partners | 2021.10.27.

Az elmúlt évek izgalmas jelensége az elektronikus sport, amely kialakulásában döntő szerepet játszott a számítógépek, valamint a videójátékok és az internet térnyerése. A COVID-19 járvány miatt bevezetett korlátozások megnövelték az e-sport iránti érdeklődést Magyarországon is.

Részletek >
JÁMBOR TÓTH KOLLÁTH Ügyvédi Iroda
Név *:
Telefon *:
Email *:
Probléma leírása: *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!