ENERGETIKAI JOG

Az energetikai szektor rendkívül dinamikus fejlődésen ment át, illetve alakult át az elmúlt időszakban.

Az energiahordozók optimális felhasználása, a megújuló energiatermelés támogatása és jelentős piaci terjedése, a külföldi befektetők piacra lépése olyan trendek, melyekhez mind az egyes jogalkotási folyamatoknak, mind a piaci szereplőknek, befektetőknek is dinamikusan kell, illetve kellett alkalmazkodniuk.

Az általunk tapasztalt üzleti trendek – így különösen a felvásárlások, új energia iparágakba való belépés – meglehetősen összetett, komplex feladatok elé állítják a partnereinket. A feladatok komplexitásából adódóan egyes projektek előkészítése, megvalósítása komoly előkészületeket, összetett audit vizsgálatot, pontos, gyors feladatmegoldást és több szakember együttes közreműködését is igényeli.

Irodánk az energetikai jog területei közül a villamos energia, ezen belül elsősorban a megújuló energiaforrások területén rendelkezik kiemelt szakértelemmel, illetve tapasztalatokkal.

Irodánk energetikai jog területén elsődlegesen az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

  • projekt előkészítési feladatok jogi auditálása, esetleges komplex auditok elvégzése külső szakértők igénybevételével
  • megújuló energiaforrásokat hasznosító erőművek létesítésével és üzemeltetésével kapcsolatos jogi tanácsadás
  • a szektorhoz kapcsolódó M&A ügyletek jogi auditja, megvalósítása
  • projektek megvalósításához szükséges szerződéses környezet megteremtése
  •  a MEKH előtt lefolytatandó engedélyezési, kvóta ügyekben, a Környezetvédelmi, és Építésügyi Hatóság előtt lefolytatandó hatósági eljárásokban képviselet
  • megújuló energiaforrásból termelt villamos energia támogatásával – így különösen a kötelező átvételi rendszerrel (KÁT, METÁR) – kapcsolatos jogi tanácsadás
  • esetlegesen kialakult jogviták vonatkozásában jogi képviselet

Blog

Miért jó, ha van védjegyed?

Miért jó, ha van védjegyed?

JTK&Partners | 2021.04.30.

Gondolkodtál már azon, hogy logódat megvédd a jogosulatlan felhasználástól másolástól, de nem tudod, hogyan kellene ennek nekikezdeni, mennyibe kerül illetve mi az eljárás pontos menete?
Segítünk. Röviden érthetően a védjegyről

Részletek >
Vágj bele! Kezdj saját Üzletbe!

Vágj bele! Kezdj saját Üzletbe!

JTK&Partners | 2020.08.18.

„Miért is nem fogok saját vállalkozásba? Miért használom arra a tudásomat és idõmet, hogy másnak termeljek hasznot?! Olvastam a srácról a Forbesban, ha neki bejött lehet nekem is mûködne?”
Ezek a kérdések bizonyára már benned is felmerültek. Azonban ahogy a legtöbben a kezdeti ötletelésen túl sosem léptél a tettek mezejére.

Részletek >
JÁMBOR TÓTH KOLLÁTH Ügyvédi Iroda
Név *:
Telefon *:
Email *:
Probléma leírása: *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!