ENERGETIKAI JOG

Az energetikai szektor rendkívül dinamikus fejlődésen ment át, illetve alakult át az elmúlt időszakban.

Az energiahordozók optimális felhasználása, a megújuló energiatermelés támogatása és jelentős piaci terjedése, a külföldi befektetők piacra lépése olyan trendek, melyekhez mind az egyes jogalkotási folyamatoknak, mind a piaci szereplőknek, befektetőknek is dinamikusan kell, illetve kellett alkalmazkodniuk.

Az általunk tapasztalt üzleti trendek – így különösen a felvásárlások, új energia iparágakba való belépés – meglehetősen összetett, komplex feladatok elé állítják a partnereinket. A feladatok komplexitásából adódóan egyes projektek előkészítése, megvalósítása komoly előkészületeket, összetett audit vizsgálatot, pontos, gyors feladatmegoldást és több szakember együttes közreműködését is igényeli.

Irodánk az energetikai jog területei közül a villamos energia, ezen belül elsősorban a megújuló energiaforrások területén rendelkezik kiemelt szakértelemmel, illetve tapasztalatokkal.

Irodánk energetikai jog területén elsődlegesen az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

  • projekt előkészítési feladatok jogi auditálása, esetleges komplex auditok elvégzése külső szakértők igénybevételével
  • megújuló energiaforrásokat hasznosító erőművek létesítésével és üzemeltetésével kapcsolatos jogi tanácsadás
  • a szektorhoz kapcsolódó M&A ügyletek jogi auditja, megvalósítása
  • projektek megvalósításához szükséges szerződéses környezet megteremtése
  •  a MEKH előtt lefolytatandó engedélyezési, kvóta ügyekben, a Környezetvédelmi, és Építésügyi Hatóság előtt lefolytatandó hatósági eljárásokban képviselet
  • megújuló energiaforrásból termelt villamos energia támogatásával – így különösen a kötelező átvételi rendszerrel (KÁT, METÁR) – kapcsolatos jogi tanácsadás
  • esetlegesen kialakult jogviták vonatkozásában jogi képviselet

Blog

CINEFEST 2021

CINEFEST 2021

JTK&Partners | 2021.09.13.

Ügyvédi irodánk idén is kiemelt támogatója a hazai filmvilág legrangosabb eseményének, az immár tizenhetedik alkalommal megrendezésre kerülő CINEFEST Miskolc - nemzetközi filmfesztiválnak.

Részletek >
A véleményvezérek csoda fegyvere - avagy hogyan szervezzünk online nyereményjátékot?

A véleményvezérek csoda fegyvere - avagy hogyan szervezzünk online nyereményjátékot?

JTK&Partners | 2021.08.17.

Az online közösségi médiában mindannyian találkoztunk már nyereményjátékokkal vagy promóciókkal, amely alapján azt gondolhatnánk, követőink között egy ajándékot kisorsolni vagy egy új kampányt indítani pont annyira egyszerű, mintha egy bejegyzést tennénk közé oldalunkon. A nyereményjátékok jogi szabályozása ennél azonban árnyaltabb képet mutat.

Részletek >
JÁMBOR TÓTH KOLLÁTH Ügyvédi Iroda
Név *:
Telefon *:
Email *:
Probléma leírása: *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!