SZELLEMI TULAJDONJOG

VÉDJEGY - A BRAND VÉDELME

Egyre több gazdasági szereplő szeretne megfelelő védelmet adni az általa nyújtott szolgáltatásnak, terméknek, vagy akár magának a cég nevének, védve ezzel saját brandjét. Irodánk munkatársai készséggel állnak rendelkezésre abban, hogy Ügyfeleink mihamarabb védjegy bejelentéssel biztosítsák szellemi tulajdonukat.

A védjegy az egyes áruk és szolgáltatások eredetének azonosítására szolgáló jogi oltalom. A védjegybejelentés útján a termék, szolgáltatás neve, logója, szlogenje, oltalom alá helyezhető. 

 

A védjegyként bejegyzett megjelölést kizárólag a védjegy tulajdonosa használja jogszerűen. E körben a védjegyjogosult bárkivel szemben felléphet, aki engedély nélkül, gazdasági tevékenységével összefüggésben használja a védjeggyel azonos vagy ahhoz hasonló megjelölést. A jogosultnak vita esetén nem kell bizonyítania a tényleges használat tényét.

 

Irodánk segítséget nyújt hazai és EU vagy nemzetközi védjegy bejegyzése iránti eljárásokban.

Blog

CINEFEST 2021

CINEFEST 2021

JTK&Partners | 2021.09.13.

Ügyvédi irodánk idén is kiemelt támogatója a hazai filmvilág legrangosabb eseményének, az immár tizenhetedik alkalommal megrendezésre kerülő CINEFEST Miskolc - nemzetközi filmfesztiválnak.

Részletek >
A véleményvezérek csoda fegyvere - avagy hogyan szervezzünk online nyereményjátékot?

A véleményvezérek csoda fegyvere - avagy hogyan szervezzünk online nyereményjátékot?

JTK&Partners | 2021.08.17.

Az online közösségi médiában mindannyian találkoztunk már nyereményjátékokkal vagy promóciókkal, amely alapján azt gondolhatnánk, követőink között egy ajándékot kisorsolni vagy egy új kampányt indítani pont annyira egyszerű, mintha egy bejegyzést tennénk közé oldalunkon. A nyereményjátékok jogi szabályozása ennél azonban árnyaltabb képet mutat.

Részletek >
JÁMBOR TÓTH KOLLÁTH Ügyvédi Iroda
Név *:
Telefon *:
Email *:
Probléma leírása: *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!