SZELLEMI TULAJDONJOG

VÉDJEGY - A BRAND VÉDELME

Egyre több gazdasági szereplő szeretne megfelelő védelmet adni az általa nyújtott szolgáltatásnak, terméknek, vagy akár magának a cég nevének, védve ezzel saját brandjét. Irodánk munkatársai készséggel állnak rendelkezésre abban, hogy Ügyfeleink mihamarabb védjegy bejelentéssel biztosítsák szellemi tulajdonukat.

A védjegy az egyes áruk és szolgáltatások eredetének azonosítására szolgáló jogi oltalom. A védjegybejelentés útján a termék, szolgáltatás neve, logója, szlogenje, oltalom alá helyezhető. 

 

A védjegyként bejegyzett megjelölést kizárólag a védjegy tulajdonosa használja jogszerűen. E körben a védjegyjogosult bárkivel szemben felléphet, aki engedély nélkül, gazdasági tevékenységével összefüggésben használja a védjeggyel azonos vagy ahhoz hasonló megjelölést. A jogosultnak vita esetén nem kell bizonyítania a tényleges használat tényét.

 

Irodánk segítséget nyújt hazai és EU vagy nemzetközi védjegy bejegyzése iránti eljárásokban.

Blog

Miért jó, ha van védjegyed?

Miért jó, ha van védjegyed?

JTK&Partners | 2021.04.30.

Gondolkodtál már azon, hogy logódat megvédd a jogosulatlan felhasználástól másolástól, de nem tudod, hogyan kellene ennek nekikezdeni, mennyibe kerül illetve mi az eljárás pontos menete?
Segítünk. Röviden érthetően a védjegyről

Részletek >
Vágj bele! Kezdj saját Üzletbe!

Vágj bele! Kezdj saját Üzletbe!

JTK&Partners | 2020.08.18.

„Miért is nem fogok saját vállalkozásba? Miért használom arra a tudásomat és idõmet, hogy másnak termeljek hasznot?! Olvastam a srácról a Forbesban, ha neki bejött lehet nekem is mûködne?”
Ezek a kérdések bizonyára már benned is felmerültek. Azonban ahogy a legtöbben a kezdeti ötletelésen túl sosem léptél a tettek mezejére.

Részletek >
JÁMBOR TÓTH KOLLÁTH Ügyvédi Iroda
Név *:
Telefon *:
Email *:
Probléma leírása: *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!